Osynlighetens dimma.

                                          
 
Bilderna är tagna för ett år sedan. Den första på förmiddagen. Den andra på kvällen.
 
Under en period så var det väldigt "inne" att ta två varianter av träningsbilder ur två olika vinklar. Jag tyckte att det var ganska intressant och därför tänker jag göra detsamma nu - men med två selfies på mig själv. 
 
Bilderna är som sagt tagna för ett år sedan. Den ana på förmiddagen, den andra på kvällen. Från att ha mått helt okej på förmiddagen så gick jag till att bli otroligt ledsen på kvällen. Psykisk ohälsa och sjukdomar relaterade till insidan, vandrar ständigt omkring i osynlighet - om man inte visar det så som jag gör här ovanför till exempel. 
 
Jag tror inte folk fattar hur det är att leva med psykisk ohälsa / diagnoser / sjukdomar. För det syns ju inte på utsidan. Visst kan man "utmärka" sig med till exempel ärr efter självskadebeteende. Men det gör ju ofta att folk tittar men aldrig frågar. 
 
Jag gick in på Therese Lindgrens blogg. Där hade någon kallat henne "Din Bipolära jävel hahahahaha". Jag har ingen aning om ifall Therese har någon sjukdom eller diagnos, tänker inte heller spekulera i det utan det är kommentaren jag tänker ägna tid åt. Hur FAN kan man vara så otroligt efterblivet korkad att man lämnar en sådan kommentar?! VA? Jag blir så otroligt förbannad. SKÄMS!, säger jag bara. 
 
Det mest intressanta är ju frågan om personen som skrev den kommentaren, skulle våga gå fram och säga så till henne (eller någon annan), i verkligheten? Knappast troligt fega idiot. Man ska inte använda sjukdomar på det sättet i kränkande syfte, det är min åsikt. 
 
Jo för Bipolär är en sjukdom. En kronisk jävla sjukdom med styrkor och svagheter men en sjukdom som folk kämpar med dagligen! Använd inte den för att försöka trycka ner någon annan oavsett om den personen har sjukdomen eller inte. Usch blir så jävla arg och ledsen på det!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback